Hlavní obsah

Ponožky v sandálech možná vejdou do módy

– BERLÍN

Sandály a ponožky: tato kombinace, kterou s oblibou nosí němečtí pánové, zkazila, co se týče módy, pověst jejich země ve světě. Ale nyní, když se jarní sezona rozjela na plné obrátky, se právě tato prapodivná dvojice objevila v reklamách hned několika luxusních značek.

Článek

Módní návrhářka Miuccia Prada oblékla pánskou nohu do ponožky a obula ji do sandálů. A k ní se hned s náležitými fotografiemi přidaly některé módní časopisy. 

V budoucnu se možná tento prohřešek dostane do módy, ale zatím ve světě módy vládne skepse. Německý výrobce ponožek Falke je v této záležitosti poněkud zdrženlivý. "Sandály se pro pány nehodí," myslí si zástupci firmy. "A proto nebudeme komentovat kombinaci sandálů a ponožek," dodává.  "Bez ponožek je to o hodně lepší," zní názor módního experta Marca Weinreutera z německé verze časopisu Men's Health. 

Možný nový módní trend naopak zaujal výrobce sandálů Birkenstock. "Taková ponožka může naše sandály moc dobře doplnit," pochvaluje si. A firmě prý ani vůbec nevadí reklama, kterou se Geothe-Institut v Itálii snaží nalákat nové zájemce na kurzy němčiny. Na plakátku ze sandálu značky Birkenstock čouhá noha v bílé ponožce. 

Už antický Řím znal ponožky

Už staří Římané si při invazi na Britské ostrovy potřebovali nějak zahřát nohy. Archeologové v anglickém Southwarku objevili sochu v životní velikosti pocházející z předkřesťanského období - s ponožkami. "Ve Středomoří byli natolik soudní, že nosili sandály naboso, ale ve zdejším počasí to nevydrželi a natáhli si ponožky," vysvětlila v britském deníku Times módní prohřešek Římanů archeoložka Nansi Rosenbergová. 

Britský zpěvák Pete Doherty, který je všeobecně znám jako pěkný výlupek, udělal z klobouku módní trend. Bude teď v kurzu pro změnu ponožka? Odborník na vkusný styl Berhard Roetzel ve své knize Gentleman, příručka klasické pánské módy říká, že pro něho jsou ponožky v sandálech takovou kombinací, která nevypadá trapně jen na lidech, kteří se mohou pyšnit dokonalou postavou.

Reklama

Související témata:

Související články

Kabelky a boty tvrdí zimní módu

Zajímavé boty s odpovídající kabelou jsou tím, co vyvažuje nepříjemnosti zimního období. Investice do nich nepřijde sice vždycky vhod, ale zpravidla vydrží...

OBRAZEM: Miniaturní chodidla Číňanek

Podle legendy se v Číně před tisícem let jeden z panovníků dynastie Tang, zamiloval do konkubíny, která si kvůli tanci stahovala chodidla hedvábnými šátky,...

Výběr článků

Načítám