Hlavní obsah

Žena skočila z mostu na silnici, řidiči ji jen objížděli

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sklonku minulého týdne se na internetu objevilo další video vyvolávající vášnivé diskuse o narůstajícím egoismu a lhostejnosti v čínské veřejnosti. Snímek zachycuje skok ženy ze silničního mostu ve městě Čcheng-tu v provincii S'-čchuan. Motoristé si jejího těla, spadlého doprostřed čtyřproudé silnice, nevšímají a nikdo ženě nepomůže.

Článek

Žena dopadla před přijíždějící vůz. Jeho řidič dupl duchapřítomně na brzdu, chvíli váhal, co má dělat, a nakonec přejel do levého proudu a odjel. I když tělo uprostřed silnice výrazně zbrzdilo provoz, ani nikdo jiný se neobtěžoval z auta vylézt, aby ženě, která jen bezvládně zamávala rukou, přišel na pomoc.

Záchranáře jeden z nich přeci jen zavolal. Z jeho vozu byl také pořízen z incidentu videozáznam. Ani on ale dál neotálel a z místa odjel.

Agentury nezmiňují, jaký byl ženin stav. Ze zpráv pouze plyne, že přežila. Ani o motivech jejího činu není nic známo.

Událost se stala jen necelé tři týdny po zveřejnění videa ze západu Číny, kde řidič nákladního auta narazil do pětiletého chlapce, a když si uvědomil, co se stalo, ještě zacouval, aby se ujistil, že je chlapec skutečně mrtvý, aby nemusel platit za jeho léčení. [celá zpráva]

Týden předtím na jiném místě v Číně přejela dodávka dvouleté děvče. Množství kolemjdoucích lidí i projíždějících aut pak dítě krvácející na ulici ignorovalo, až je přejelo další vozidlo. [celá zpráva]

Videozáznam z incidentu v Čcheng-tu vyvolal hojné a rozporuplné reakce na internetu. Server Shangaiist citoval některé přispěvatele. „Když chcete skočit, najděte si k tomu vyvýšenější místo. Když to uděláte takhle, hned nezemřete a akorát zpomalíte provoz,“ napsal jeden.

Jiný k neúčasti řidičů k tragédii připsal: „Všichni zřejmě spěchali do práce a kromě toho, k čemu by byli, kdyby vystoupili? Pokud ale nebyl někdo z nich doktor, který ví, co dělat“.

Další diskutující varoval: „Myslím, že smutné není až tolik to, že ta žena skočila, ale samotná společnost – tolik lidí, kteří ani na chvilku nezastavili, aby vylezli z auta a pomohli“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám