Hlavní obsah

Řidič v Číně přejel chlapce a ještě přes něj zacouval, nechtěl platit léčbu

Těžko uvěřitelná tragédie se stala minulý týden na západě Číny, kde řidič nákladního auta narazil do pětiletého chlapce jménem Siung Mao-kche, který šel právě ze školky. Když řidič viděl, co se stalo, ještě zacouval, aby se ujistil, že je chlapec skutečně mrtvý. K neštěstí došlo jen týden poté, co dvě dodávky přejely dvouleté děvče na jiném místě v Číně.

Článek

Podle svědků pětatřicetiletý řidič bezprostředně po nehodě, která se stala v obci Lu-čou v provincii S'-čchuan, vystoupil z vozu a přihlížejících lidí se otázal, kolik ho to bude stát. Náklady na dlouhodobou léčbu v nemocnici jsou totiž v Číně podle některých vyšší než odškodné za zavinění smrti.

„Viděla jsem auto trochu zacouvat a pak jet opět kupředu. Mao-kche se zamotal do kola a vůz pokračoval v jízdě dalších několik metrů,“ popsala hrůzostrašnou podívanou svědkyně Čang Š'-fen.

Příbuzní chlapce, kteří byli rovněž svědky celého incidentu, řidiče na místě zadrželi a požadovali okamžité vyplacení odškodného. Podle policie se řidič s rodinou chlapce dohadoval na rozsahu jeho zranění asi sedm hodin a celou dobu chlapcovo tělo leželo pod autem.

To, že přes tělo chlapce ještě couval, řidič vytrvale odmítal. Jak ukázalo vyšetřování, Siung zemřel na místě.

K tragédii došlo jen týden poté, co dvě dodávky přejely na jihu země dvouletou holčičku Wang Jüe, která na následky těžkých zranění zemřela v nemocnici. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám