Hlavní obsah

Za obtěžování si mohly poloobnažené navoněné ženy, řekl salafistický kolínský imám

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

Kolínský salafistický imám Sami abú Jusúf obvinil ženy, které byly napadeny muži arabského a severoafrického původu, že si za to mohly samy. Uvedl to v rozhovoru pro ruskou televizi REN, který přetiskl web Breitbart London.

Foto: Hermann J. Knippertz, ČTK/AP

Policisté před hlavním nádražím v německém Kolíně nad Rýnem

Článek

„Události na Silvestra byly způsobeny vlastními chybami dívek, protože byly z půlky nahé a používaly parfémy. Není překvapivé, že je muži chtěli napadnout. Takto přilévaly oleje do ohně,“ uvedl salafista, který v duchu své ideologie zastává přesvědčení, že ženy mají být zcela zahaleny.

Abú Jusúf je imámem v malé mešitě Al-Tavhíd ve čtvrti Kalk. V této mešitě zasahovala protiteroristická jednotka už v roce 2004, aby rozbila tajnou sít arabských mudžáhidů.

List v této souvislosti uvádí, že mluvčí bavorské policie varoval, že salafisté chtějí využít migrační krize pro své účely. Dodává též, že celá reportáž televize REN měla vytvářet dojem, že po silvestrovském a novoročním násilí je už těžké poznat, zda Německo patří Němcům, nebo muslimům. Naznačuje, že sexuální obtěžování nebylo nic jiného než zkouška na větší akci.

Televize také dala prostor bývalému německému policistovi, který tvrdil, že ne všechny trestné činy migrantů se evidují, a když ano, tak se o nich neinformuje vláda. Podle něj nepřicházejí do Německa za lepším životem, ale páchat zločiny.

Související téma:

Foto: Faisal Al Nasser, Reuters

Muslim čte v koránu v saúdskoarabském Rijádu

Web Breitbart je zaměřen proti migrantům. Informoval i o týden staré vraždě na škole ve Švédsku, kde čtrnáctiletý syrský uprchlík ubodal svého litevského spolužáka Arminase Pileckase. Citoval z litevského tisku, kde rodiče oběti tvrdí, že švédské úřady chtějí zločin zamést pod koberec. Rodiče jsou pobouřeni, protože švédskému listu Aftonbladet řekl otec Syřana, že Litevec jeho syna šikanoval. Litevští rodiče si stěžují, že oni v médiích mluvit nemohli. Tvrdí, že syn hájil spolužačku, kterou Syřan sexuálně obtěžoval. Policie uvedla, že případ dál šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám