Hlavní obsah

Uprchlíci se v Německu porvali o sprchy, Albánci chtěli za přístup do koupelny peníze

Rvačky, sexuální útoky, vydírání. Tak vypadá situace v mnoha německých uprchlických zařízeních. V severoněmeckém Hamburku se v úterý večer porvalo asi 60 běženců. Spor vypukl kvůli přístupu do sprch. Albánci za něj chtěli vybírat od ostatních migrantů peníze.

Foto: Profimedia.cz

Ubytovací zařízení jsou přeplněná.

Článek

Skupiny se do sebe pustily, vyzbrojené noži a železnými tyčemi. Pět migrantů bylo zraněno, jeden pobodaný skončil v nemocnici a tři muži ve vazbě. Policie následně celý areál prohledala kvůli informacím, že někteří uprchlíci jsou vyzbrojeni střelnými zbraněmi.

Další incident se v úterý večer odehrál v ubytovacím zařízení pro uprchlíky v dolnosaském Braunschweigu. Tam se strhla bitka mezi zhruba 300 až 400 uprchlíky. Spor vypukl mezi běženci kvůli ukradenému mobilnímu telefonu. Zhruba po půl hodině se policii podařilo dostat situaci pod kontrolu. Na místě zasahovalo zhruba 60 policistů. Nikdo nebyl zraněn a jeden muž byl zadržen.

Násilí v německých ubytovacích zařízeních pro uprchlíky není v poslední době ničím výjimečným. Šéf německých policejních odborů Rainer Wendt varuje, aby se informace o násilí a sexuálních útocích v těchto zařízeních nepodceňovaly a nebagatelizovaly.

Německý ministr vnitra Thomas de Maiziére přiznal, že bitky v ubytovnách jsou do značné míry způsobeny tím, že jsou tato zařízení přeplněná.

Reklama

Výběr článků

Načítám