Hlavní obsah

Američanka dostala doživotí za vraždy svých šesti novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Salt Lake City

Matka z amerického státu Utah byla odsouzena k doživotnímu vězení za vraždy svých šesti dětí, které zbavila života krátce po porodu. Žena své činy zdůvodnila tím, že byla příliš závislá na metamfetaminu, než aby se mohla o potomky starat. Podle policie se jí podařilo těhotenství i porody tajit i před jejími příbuznými, uvedla agentura AP.

Foto: ČTK/AP

Megan Huntsmanová u soudu

Článek

Čtyřicetiletá Megan Huntsmanová vypověděla, že šest svých potomků buď uškrtila, nebo udusila hned poté, co se v průběhu let 1996 až 2006 narodili. Dětská tělíčka podle policie žena zabalila do ručníku či do trička, dala do plastového pytle a uložila do lepenkové krabice v garáži domu jižně od Salt Lake City v Utahu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

"Byly to chladné, vykalkulované vraždy. Jde o ženu, která byla pozoruhodně, neuvěřitelně netečná a bezcitná," řekl u soudu žalobce Jeff Buhman. Zatímco soudní síň byla podle AP během závěrečného líčení plná emocí, samotná obžalovaná reagovala na slova soudu chladně.

Manžel o tom zřejmě nevěděl

Soudce se rozhodl pro vyšší trest, než požadovala obhajoba výměnou za přiznání, která předešla déle trvajícímu procesu. Soudce během líčení prohlásil, že byl činy znechucen a když se o případu loni doslechl, doufal prý, že nebude přiřazen právě jemu. Odsouzená může požádat o podmínečné propuštění nejdříve po 15 letech.

První z těl objevil před rokem v garáži Huntsmanové manžel Darren West, který s ní dlouhodobě nežije. Když jí zavolal, řekla mu, že jde o její dítě. Policie následně objevila i ostatky dalších novorozenců včetně sedmého dítěte, které se však podle vyšetřovatelů již narodilo mrtvé.

V domě, kde byly ostatky nalezeny, žijí i tři dcery Huntsmanové. Podle policistů žili manželé ještě spolu, když k vraždám došlo, manžel odsouzené ženy ale nejspíš o ničem nevěděl, stejně jako další z jejích příbuzných a blízkých.

Reklama

Výběr článků

Načítám