Hlavní obsah

Do USA už dorazila zima, v Montaně se za 25 minut ochladilo o 4,5 stupně

Na severu Spojených států začala s předstihem zima. Ochlazení a sněhová nadílka zasáhly především pás států od Montany po Michigan.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První sníh zasypal Jižní Dakotu a MinnesotuVideo: Reuters

 
Článek

Kalendářní zima sice začíná až za měsíc, teploty na severu USA jsou nicméně už nyní pod nulou. Místy byl pokles velmi rychlý. Například ve městě Billings ve státě Montana se v pondělí ochladilo za 25 minut o téměř 4,5 stupně Celsia na minus pět stupňů, uvedli meteorologové.

„Je mokro a zima, drží se vás to. Zamrzá vám to na bundě. Není to moc příjemné,“ citovala agentura AP Richarda Andrersona z Minnesoty.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Několikacentimetrová vrstva sněhu, jehož by například v Michiganu mohlo v úterý napadnout až půl metru, a náledí zatím způsobily především problémy v silniční a letecké dopravě. Například mezinárodní letiště v Minneapolisu zrušilo víc než třetinu letů a spousta dalších byla zpožděna.

Minnesotská policie v pondělí evidovala téměř 500 silničních nehod a víc než 700 případů, kdy se řidiči s auty ocitli mimo vozovku.

Vlna arktického vzduchu se šíří od Aljašky a má dál postupovat do vnitrozemí a na východ.

Reklama

Výběr článků

Načítám