Článek
„Museli jsme se nejdřív naučit pečlivě plánovat každý nákup,“ říká Richard Strauss. K řezníkovi si teď například berou vlastní malé kontejnery, samozřejmě vždy pečlivě vymyté, ve kterých pak maso ukládají rovnou do ledničky.
Straussovi tak zareagovali na výzvu krajské rady, která se dlouhodobě snaží snížit množství komunálního odpadu a ušetřit tak za jeho skládkování. Běžné domácnosti jej ročně vyprodukují dohromady zhruba 190 000 tun.
Straussovi vytvořili také webové stránky, na kterých si návštěvníci mohou přečíst množství rad, jak zrecyklovat i věci, které by je jinak ani recyklovat nenapadlo. Víte třeba, jak se ekologicky zbavit svatebních šatů?
Popravdě řečeno – žádné převratné řešení Straussovi nenabízejí. Svatební šaty podle nich můžete prodat, v lepším případě darovat na charitativní účely, nebo prostě přešít na něco nositelnějšího.