Hlavní obsah

Tři dívky půjdou k soudu kvůli smrti seniora. Vražda byla surová a trýznivá

– Praha
Novinky, ok, bad

Státní zástupce podal obžalobu na tři dívky, které podle policie zavraždily loni na jaře seniora v pražských Letňanech. Na dotaz Novinek to řekla mluvčí Městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová. Soudní jednání bude neveřejné, protože dvě útočnice jsou mladistvé.

BEZ KOMENTÁŘE: Vražda v pražských LetňanechVideo: Novinky

 
Článek

„V případu byla koncem prosince podána obžaloba k Městskému soudu v Praze, a to na tři osoby, všechny jsou momentálně ve vazbě,“ konstatovala Zenklová.

Mluvčí soudu Markéta Puci v úterý potvrdila, že soud již obžalobu obdržel, ale jednání zatím nařízeno nebylo. „Protože jsou dvě obžalované mladistvé, bude soud zasedat s vyloučením veřejnosti. Veřejně bude vyhlášen rozsudek,“ vysvětlila Puci.

Podle ní byly dívky obžalovány z vraždy v nejpřísnějším třetím odstavci. Čin tudíž spáchaly zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem. Zletilé pachatelce hrozí výjimečný trest 20-30 let nebo doživotí. Mladistvým podle zákona maximálně 10 let za mřížemi. Obžalovány navíc byly z obecného ohrožení.

Dva dny na útěku

Mrtvého seniora našli 13. dubna hasiči, které přivolal příbuzný oběti, jenž se nemohl dostat do bytu. Hasiči se dovnitř dostali přes balkón. [celá zpráva]

Další den policie vyhlásila pátrání po dívkách ve věku 16, 17 a 18 let. O dva dny později byly nalezeny u trafostanice v Litoměřicích. Podle slov dívek samy přivolaly policii. Podle vyjádření městské policie je spatřila svědkyně, která zavolala strážníky. [celá zpráva]

Z vyšetřování následně vyplynulo, že dívky měly s mužem slovní konflikt, poté ho napadly a usmrtily. Aby zahladily stopy, zapnuly plynový sporák, na který naházely hořlavé předměty, a tím se pokusily založit požár.

Dvě mladistvé byly chovankyně Výchovného ústavu v Počátcích, jejich zletilá kamarádka bývalá chovankyně. U zavražděného muže zřejmě bydlely po svém útěku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám