Hlavní obsah

Matka utopila novorozeně v kbelíku, soud ji poslal do vězení na 18 let

Právo, Pavel Orhoz
Tábor

Do vězení na 18 let poslal ve středu Krajský soud v Táboře pětatřicetiletou matku dvou dětí Ivanu K. Přiznala se, že letos v únoru porodila a následně v koupelně domu v obci na Strakonicku zavraždila holčičku. Utopila ji v kbelíku vody. Žena navíc musí svému bývalému partnerovi zaplatit milión korun.

Foto: Pavel Orhoz, Právo

Žena obžalovaná z vraždy novorozence

Článek

„Nedokážu vysvětlit, proč jsem to udělala,“ litovala během líčení svého činu matka dvou dětí. Ta své těhotenství před svým okolím tajila. Nabrala pouze několik kilogramů a odrodila v koupelně, kde vraždila.

Podezření na těhotenství měl pouze její manžel, kterému však vysvětlila, že v jiném stavu není. Teprve po testech DNA u mrtvého dítěte se dozvěděl, že bylo jeho.

Podle obžaloby se holčička v únoru narodila živá a po narození plakala. Matka si jí nevšímala, zabalila ji do ručníku a dala do ledničky, pak se šla osprchovat. Následně novorozence strčila hlavou dolů do kbelíku a napustila do něj vodu.

Mrtvé novorozeně uchovávala žena nejdříve na balkóně a potom ve sklepě domu, kde jej v květnu nalezl její partner. Ten si zpočátku myslel, že se jedná o cizí dítě. Podle některých svědků se žena velmi dobře starala o své dvě děti.

Reklama

Výběr článků

Načítám