Hlavní obsah

Policie obvinila z korupce šéfa liberecké nemocnice Nečesaného

• Aktualizováno
Právo, Radim Vaculík

Detektivové protikorupční policie ve středu v souvislosti se zásahem v liberecké krajské nemocnici obvinili podle zjištění Práva z korupce jejího šéfa a předsedu představenstva Luďka Nečesaného. Společně s ním je stíhána ještě jedna žena, a to za praní špinavých peněz. Tuto informaci redakci potvrdil šéf ústeckých krajských žalobců Jan Jakovec, jehož podřízení případ dozorují.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ředitel liberecké krajské nemocnice Luděk Nečesaný

Článek

„Podle mých informací z průběhu dnešního dne je tam vedeno trestní stíhání dvou osob, u jedné pro trestný čin přijetí úplatku a u druhé pro legalizaci výnosů z trestné činnosti. Nikdo nebyl zadržen a nebudeme pro nikoho navrhovat vazbu,“ řekl Právu ve středu odpoledne Jakovec.

Podle zjištění Práva šlo o víc úplatků v řádech miliónů korun. Korupce se týká zakázek na dodávky blíže neupřesněného zboží pro nemocnici.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nečesanému nyní hrozí za přijetí úplatku pět až dvanáct let vězení, protože byl obviněn v nejpřísnějším odstavci tohoto trestného činu, dotyčné ženě hrozí za praní špinavých peněz tři roky až osm let.

Čeho se stíhání přesně týká, to zatím odmítl Jakovec sdělit, podle informací Práva ale věc nijak nesouvisí s kauzou syna Nečesaného Lukáše (23), kterého v květnu Nejvyšší soud pustil z vězení poté, co zrušil původní třináctiletý trest za pokus o vraždu kadeřnice v Hořicích. Luděk Nečesaný se přitom podle médií o propuštění syna výrazně zasadil.

Do liberecké nemocnice si ve středu dopoledne přišli pro několik dokumentů detektivové protikorupční policie. Podle informací Novinek se týkaly obchodních smluv.

Zásah potvrdila mluvčí nemocnice Barbora Silná i mluvčí ÚOKFK Jaroslav Ibehej. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám