Hlavní obsah

Z loupeže 77 miliónů jsou obviněni bývalí policisté

– Brno • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, mh

Kriminalisté protimafiánského útvaru obvinili čtyři muže kvůli loupeži 77 miliónů korun z roku 2006 u Slavkova na Brněnsku. Jednoho z nich podezřívají také z vraždy velitele vozu převážejícího peníze. Jeho tělo bylo zřejmě nalezeno minulý týden. Obvinění jsou bývalí policisté.

Tisková konference k objasnění loupežeVideo: Miroslav Homola, Právo

 
Článek

„Minulý týden ve středu byly obviněny celkem čtyři osoby ve věku 38 až 42 let. Tři z loupeže ve Slavkově, jedna z nich z vraždy velitele kurzovního vozu a poslední z nadržování, protože se účastnil ukrývání těla,“ řekl na tiskové konferenci šéf protimafiánského útvaru Robert Šlachta.

Minulý čtvrtek policisté na pozemku jednoho z obviněných v Drásově na Brněnsku našli tělo, pravděpodobně velitele auta s penězi. „Jeho totožnost ještě musí potvrdit testy DNA,“ doplnil Šlachta.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Ředitel Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robert Šlachta spolu s ředitelem jihomoravské policie Leošem Tržilem informovali o objasnění loupeže z roku 2006.

„Zatím není prokázáno, že velitel kurzovního vozu byl ve spojení s lupiči, ale je to jedna z možností,“ dodal policista.

Loupili i jinde

Podle něj jsou všichni obvinění bývalí policisté, jeden z nich v době činu ještě sloužil. K jejich zařazení se šéf útvaru nechtěl vyjadřovat, stejně jako k tomu, jestli se přiznali.

Jisté však je, že některý z mužů mluvil. Na základě jeho informací totiž policie našla protitankovou zbraň v rybníku u obce Žleby na Brněnsku, která byla při loupeži použita. Peníze se však dosud nenašly a policie nechce sdělovat žádné podrobnosti o tomto směru pátrání.

Obvinění chystali podle policie loupež ve Veselí na Moravě a na svědomí mají ještě další přepadení v Praze. „Prověřujeme ale ještě jejich další trestnou činnost,“ konstatoval Šlachta.

K loupeži 77 miliónů korun došlo 9. srpna 2006 na silnici mezi Slavkovem u Brna a Rousínovem. Lupiči ve stříbrném osobním autě donutili posádku vozu bezpečnostní agentury Brink’s C. L. zastavit. Podle svědků z auta následně vyskákali tři muži v policejních uniformách se samopaly a protitankovou střelou. [celá zpráva]

Posádka lupičům peníze vydala, ty se už nikdy nenašly. Nikomu se tehdy nic nestalo. V historii České republiky to byla jedna z největších loupeží.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám