Hlavní obsah

Opilý lektor policejní akademie chtěl v Praze ujet od nehody, naboural dvě auta

– Praha • Aktualizováno
Novinky, ok, jap

Opilý lektor policejní akademie v Praze boural v úterý na náměstí Bratří Synků. Od nehody chtěl poté ujet a naboural ještě auto asistenční služby. Případ si převezme Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS).

Foto: Novinky

Muž neubrzdil auto před přechodem.

Článek

„Mohu potvrdit, že vyšetřujeme nehodu, po které chtěl řidič jednoho auta ujet. Pravděpodobný viník této nehody byl pod vlivem alkoholu, orientační dechová zkouška ukázala přes 1,5 promile alkoholu,“ řekl Novinkám mluvčí policie Tomáš Hulan.

Podle informací Novinek jde o lektora policejní akademie, který vede střelecký výcvik a kondiční přípravu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Do této chvíle nemáme oficiální informaci. Jestliže by se tato informace potvrdila, tak Policejní akademie bude postupovat v souladu se zmocněním daným zákonem o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů,” napsal Novinkám děkan školy David Zámek.

„Účastníkem nehody byl příslušník bezpečnostních sborů, nehodu si budeme od policie přebírat,” řekla Novinkám bez dalších podrobností mluvčí GIBS Radka Sandorová.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Muž podle informací z místa nestihl zastavit za autem, které dávalo přednost chodcům na přechodu. Řidičce řekl, že jí stačí telefon a fotka pro pojišťovnu. Žena nesouhlasila a zavolala policii. Na místo mezitím dorazila asistenční služba, která se řidiči snažila domluvit.

Foto: Novinky

Auto lektora policejní akademie

Lektor ale nasedl do jeepu a najížděl na řidičku, aby mu uhnula. Když odešla o kus dál, začal couvat a naboural auto asistenční služby, jehož řidič mu pak vytáhl klíče ze zapalování.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám