Hlavní obsah

Bránil svůj majetek s kuší v ruce, zloděj skončil s šípem v hlavě

– Chotěbuz (Karvinsko) • Aktualizováno
Právo, plk

V kritickém stavu je 39letý muž, kterého zasáhl do hlavy šíp vystřelený z kuše. Tragická událost, kterou nyní vyšetřuji kriminalisté, se stala v Chotěbuzi na Karvinsku.

Foto: Záchranná služba Moravskoslezského kraje

Devětatřicetiletý muž byl do nemocnice transportován vrtulníkem.

Článek

Policie se o střelném poranění dozvěděla před 13:00. "Hlídka zjistila, že skutečně došlo ke střelnému poranění muže kuší. Zraněný byl letecky transportován do ostravské fakultní nemocnice ve velmi těžkém stavu," uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Podle mluvčího moravskoslezské záchranné služby Lukáše Humpla byl muž při příjezdu záchranářů v přímém ohrožení života. "Muž byl v bezvědomí, jeho dýchání selhávalo,“ řekl Humpl s tím, že lékař provedl intubaci. Záchranáři museli pacienta přepravit vrtulníkem i s šípem, jehož asi třiceticentimetrová část trčela z hlavy. "Manipulace s pacientem v omezeném prostoru vrtulníku tak byla pro záchranáře značně ztížená," uvedl Humpl.

Policie zadržela dva svědky i muže, který pravděpodobně z kuše vystřelil. "Zatím ale nebyl vyslechnut," dodala mluvčí s tím, že proti muži bude s největší pravděpodobností zahájeno vyšetřování pro těžké ublížení na zdraví.

Proč k postřelení došlo, policie zatím neví. Podle informací Práva šli tři zloději vykrást dům, který vypadal opuštěně. Jeho majitel však svůj majetek bránil s kuší v ruce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám