Hlavní obsah

Řidiči, je čas přezout. Vyzkoušejte novou značku pneumatik Tomket

Komerční článek

Jarní teploty dávají řidičům pokyn k výměně pneumatik. Mnozí přesto pokračují v jízdě na zimních pneu. Ze strany zákona jim sice nehrozí žádný postih, ale vyšší teploty a zimní obutí opravdu nejsou pro kvalitu a bezpečnost jízdy to pravé.

Pneumatiky TOMKET

Článek

Proč vůbec přezouvat?

Mezi motoristy se objevují názory, že pneumatiky na zimu a léto jsou vynálezem gumárenského průmyslu k dosažení většího zisku. Argumentem řidičů bývá jejich vlastní praxe ve stylu „jezdím na zimákách přes léto a nic se neděje“.

  • Ano, vůz se zimními pneumatikami vás stejně jako ten s letními dopraví z bodu A do bodu B. Problém nastává v situacích, kdy potřebujete „plný výkon“ pneumatiky. Často jsou to chvíle, kdy jde o zdraví, nebo dokonce o život. Zimní a letní pneumatiky jsou vyvíjeny pro odlišné přírodní podmínky a nefungují tedy univerzálně.
  • Zimní pneumatiky se oproti letním vyznačují nižší tuhostí směsi běhounu. Proto jsou pružné i za nízkých teplot a zaručují maximální přilnavost k vozovce i ve vysokých rychlostech. Jak okolní teplota roste, jízdní vlastnosti zimních pneu se zhoršují.
  • Dezén zimních pneumatik si musí poradit se sněhem nebo ledem, proto je více členitý, má větší počet lamel. A naopak disponuje menším počtem obvodových drážek pro odvod vody, což sebou nese nižší odolnost proti aquaplaningu.
  • Nižší přilnavost k vozovce zvyšuje při vyšších teplotách brzdnou dráhu v průměru o 20 %.
  • Spotřeba paliva stoupá při použití zimních pneu v létě až o 10 % a zároveň se zvyšuje opotřebení běhounu.

Pneumatiky TOMKET – kvalita za více než příjemnou cenu

Bezpečí a komfort jízdy jsou jedna věc, napjatý rozpočet věc druhá. Naštěstí na trhu působí řada značek, které nabízejí pneumatiky s dobrými vlastnostmi a v rozumných cenových hladinách.

Novinkou s opravdu výborným poměrem cena versus kvalita jsou TOMKET. Nová značka high performance pneumatik, za kterou stojí největší český e-shop s pneumatikami NejlevnejsiPNEU.cz.

Pneumatiky TOMKET

Pro letní sezónu 2017 nabízí TOMKET tři typy dezénů. Prvním je model TOMKET ECO, který ocení zejména rodiny kladoucí důraz na cenu a maximální bezpečí.

Druhým zástupcem značky je sportovní pneumatika TOMKET SPORT, která svými vlastnostmi překvapí i znalce prémiových ultra high performance pneumatik. Pro segment lehkých užitkových vozidel je pak připravena pneumatika TOMKET VAN.

Více o značce na webu www.tomket.com.

Výběr článků

Načítám