Hlavní obsah

Největší králík na světě váží skoro deset kilo

BERLÍN

Kolemjdoucí na zemědělské výstavě v Berlíně na první pohled předpokládali, že chovatel Hans Wagner má s sebou velkého, plyšového králíka. O to větší bylo jejich překvapení, když zjistili, že králík je živý - a možná největší na světě.

Článek

Králík jménem Herman patří k plemeni německý obří, kteří ovšem běžně dosahují váhy kolem šesti až osmi kilogramů. To asi Hermanovi zapomněli říct, takže dorostl zhruba metrové délky, váží 9,9 kilogramu a uši má dlouhé 21 centimetrů, což je délka malých králíků prodávaných jako domácí mazlíčci.

Majitel Hermana chová ve speciálně postaveném dubovém kotci a krmí ho dvěma kilogramy potravy denně - nejradši prý má zelený salát. Králík dostává také vitamínové doplňky a týdně se prožvýká balíkem sena.

Herman by mohl být největším králíkem na světě, ale Guinessova kniha rekordů už přestala přijímat záznamy o obřích domácích zvířatech v obavě, že majitelé budou své mazlíčky překrmovat.

Plemeno německých obřích králíků v přírodě neexistuje, bylo vyšlechtěno chovateli a jeho zástupci se mohou dožít dvanácti let. Podle chovatelů jsou "klidní a spolehliví, ovšem kvůli své velikosti se moc nehodí jako domácí mazlíčci pro děti".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám