Hlavní obsah

Londýnský designér pálí whisky ze sladké moči diabetiků

Londýn

Whisky Gilpin Family si vychutná jen skutečný gurmán ochotný zdolat kvůli výjimečnému chuťovému zážitku jakékoli tabu. Pálenka londýnského designéra Jamese Gilpina totiž vznikla z moči diabetických pacientů. Ti produkují velmi „sladkou“ moč, kterou je možné vypálit.

Článek

Gilpin využil moč několika diabetických pacientů, k nápadu ho ovšem přivedla jeho vlastní babička trpící touto chorobou. On sám po ní diabetes zdědil. Moč pečlivě filtruje stejným zařízením, jímž se upravuje pitná voda. Následný vyčištěný produkt zbavený bílkovin a odpadních látek těla je roztokem glukózy.

Tato tekutina je dále fermentována a poté vypálena. Na pultech ani těch nejspecializovanějších prodejen s lihovinami však Gilpin Family Whisky nikdo nesežene. Pálenka je uměleckým projektem, který budou moci ochutnat jen vyvolení.

Odvážní zájemci o tento drink mohou přijít na designérský happening 100% Materials v Londýně letos v září.

Výběr článků

Načítám