Hlavní obsah

Světový rekord pokořen, muž hrál Call of Duty nonstop 135 hodin

Novinky, mif

Počítačové hry považuje řada lidí za naprostou ztrátu času, pro jiné je to ale smysl života. To dozajista platí také o 28letém Australanovi Okanovi Kayaovi. Ten totiž překonal minulý týden světový rekord v nonstop hraní, když vydržel u své oblíbené videohry Call of Duty déle než pět dní.

Australan hrál pět a půl dne počítačovou hru, vytvořil nový světový rekord

Článek

Kaya začal hrát minulý týden v úterý. Aby byl rekord uznán, nesměl se každou hodinu od počítače vzdálit na více než deset minut. Pauzy si však mohl šetřit a vybrat si jich následně více najednou. Nakonec u počítače vydržel 135 hodin a 50 minut, čímž překonal starší rekord 120 hodin a sedm minut.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

Žádná procházka růžovým sadem to ale nebyla. „Moje ruce byly neustále v křeči, kdybych si je neobvázal, nevydržel bych to. V posledních hodinách mi dokonce vypadl i ovladač z ruky,“ okomentoval svůj výkon Kaya.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

A jaký je recept na podobný úspěch? Vedle velkého odhodlání se podle něj člověk neobejde bez spousty energetických nápojů a lehkého jídla. Podporou ve zdolání světového rekordu Kayaovi byla také jeho přítelkyně, která jej chodila k počítači pravidelně povzbuzovat.

Foto: ActiVision

Ukázka ze hry Call of Duty: Black Ops 2

Související témata:

Výběr článků

Načítám