Hlavní obsah

Podzim byl překonán. Česko má rekord v počtu nových případů koronaviru

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika koncem minulého týdne v tichosti překonala jeden z milníků, který byl ustaven během podzimní vlny epidemie koronaviru. Dosavadní rekord sedmidenního průměru přírůstků covid-19 na 100 000 obyvatel vzal za své.

Článek

Zatímco loni 27. října se křivka zlomila na sedmidenním průměru 1201 případů nákazy připadajících na 100 000 obyvatel, letos 10. ledna jsme se dostali na 1210 případů.

Jelikož čísla posledních dnů ukazují pozitivnější vývoj, poklesl aktuálně sedmidenní průměr na 1184 případů na 100 000 lidí. I to však kontrastuje s tvrzením premiéra Andreje Babiše (ANO), který loni koncem listopadu tvrdil, že další vlnu si země nemůže dovolit.

Babiš: Musíme být opatrní, třetí vlnu si dovolit nemůžeme

Domácí

Jestliže loni při vrcholu epidemie vykazovala horší čísla Andorra, momentálně je na tom hůře pouze Irsko, kde je momentální sedmidenní průměr na 100 000 obyvatel 1289 případů.

Sousední Slovensko má v tomto parametru 549 případů. Dánsko, které je momentálně v Evropské unii premiantem v očkování, hlásí 295 případů.

Foto: Novinky

Sedmidenní průměr denních přírůstků covidu-19 v ČR

Česko v rychlosti očkování zaostává a je opět na chvostu Evropy

Domácí

V ČR se s chorobou momentálně potýká 154 721 osob, což je již několik dní rovněž rekordní číslo. Při podzimní vlně se nejvyšší počet aktuálně nakažených osob zastavil u 122 tisíc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám