Hlavní obsah

Nečesaný zůstává šéfem liberecké nemocnice

– Liberec • Aktualizováno

Luděk Nečesaný, který byl v minulých dnech obviněn z korupce, zůstává ředitelem Krajské nemocnice Liberec (KNL). V pátek o tom na mimořádném zasedání rozhodla dozorčí rada. Výsledek jednání oznámil liberecký hejtman Martin Půta (STAN). Spolu s Nečesaným policie obvinila z praní špinavých peněz i jeho manželku Šárku.

Foto: Právo

Luděk Nečesaný

Článek

Mimořádné jednání dozorčí rady se uskutečnilo na žádost majoritního akcionáře, kterým je Liberecký kraj. Nečesaný na něm informoval o svém obvinění.

„Ta kauza se nevztahuje k jeho současnému působení ve vedení krajské nemocnice. Dozorčí rada se jednomyslně shodla na tom, že nevidí žádné důvody pro změny v představenstvu nemocnice. Já ten názor podporuji, protože naopak současné vedení hospodaření stabilizovalo,” doplnil Půta. Nemocnice je v dobrém stavu, hospodaření za první pololetí vykazuje padesátimiliónový zisk.

Údajné předražení zakázek

Případ se podle čtvrtečních slov podle Nečesaného týká údajného předražení dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra liberecké nemocnice o 24 miliónů korun.

Nečesaného ve středu obvinili detektivové Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) z přijetí úplatku. Hrozí mu až 12 let vězení. [celá zpráva]

Nečesaný již ve středu nabídl rezignaci, kterou ale představenstvo odmítlo.

Dozorčí rada v pátek rovněž konstatovala, že z usnesení o zahájení trestního stíhání není zřejmé, v čem mělo spočívat Nečesaného protiprávní jednání, a upozornila i na některé další nejasnosti, které měly postup policie provázet.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám