Hlavní obsah

V Moskvě řádil uragán: dva mrtví

Aktualizováno

Dva lidé zemřeli při bouři doprovázené větrem o síle uragánu, která ve čtvrtek zasáhla Moskvu. Informoval o tom portál Meduza. Vichr lámal stromy, strhával billboardy a kusy střech. Podle agentury TASS nejméně 18 lidí utrpělo zranění.

Bouře v MoskvěVideo: Reuters

Článek

Jeden člověk zemřel, když na něj spadl strom, na druhého se zřítilo lešení. Jinde kus plechu urvaný vichrem rozbil okna ve vagonu tramvaje, zraněni byli dva lidé, informoval ruský exilový server Meduza. Celkem podle agentury TASS skončilo v nemocnici 18 osob, z toho čtyři děti.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Moskvu ve čtvrtek zasáhla mimořádně silná bouře

Záchranáře si na pomoc zavolal muž, jenž uvázl v kabince mobilní toalety, kterou strhl vítr, přičemž se převrátila na dveře. Muž se kvůli tomu nemohl dostat ven. Nic se mu nestalo.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Moskvu ve čtvrtek zasáhla mimořádně silná bouře

Úřady v ruské metropoli vyzvaly její obyvatele, aby během bouře nevycházeli, pokud to není nezbytně nutné, a doporučily uzavřít terasy kaváren a restaurací.

První obětí hurikánu „Edgar“ se stal obyvatel Moskvy, na kterého spadl strom při vchodu do parku Dubki. Druhý muž byl dělník, na kterého se zřítilo lešení, napsal ruský telegramový kanál Shot. Silný vítr podle něj smetl další ženu do jezírka, tu se však podařilo zachránit, když ji přijel na pomoc člun. Jako zázrakem podle webu přežil i řidič automobilu, na který se zřítil mohutný strom. Po vyproštění z auta jej záchranáři převezli do nemocnice.

To nejhorší přijde v pátek, hrozí supercely a velké kroupy, varovali meteorologové

Počasí
Foto: Artur Novosiltsev, ČTK/AP

Bouře v Moskvě

Související témata:

Výběr článků

Načítám