Hlavní obsah

Ukrajinský voják sestřelil ruskou raketu kulometem

Vasylkiv

Ukrajinský voják Serhij, přezdívaný Doktor Máma, 12. června kulometem sestřelil ruskou raketu směřující ke Kyjevské oblasti. Oznámilo to ukrajinské letectvo. Sestřelit řízenou střelu s plochou dráhou letu není nemožné, ale je to extrémně obtížné, uvedli zástupci letectva.

Foto: Facebook ukrajinského letectva

Serhij, zvaný Doktor Máma, s troskami sestřelené ruské rakety

Článek

„Dostali jsme příkaz připravit se a okamžitě jsem s ostatními vojáky vyrazil na pozice. Přes rádio nám řekli, že je náš cíl blízko. O pár vteřin později jsme viděli nepřátelskou raketu směřující k Vasylkivu,“ popsal Serhij situaci.

„Bez zaváhání jsem se chopil kulometu a spustil palbu. Měl jsem jedinou myšlenku: Musím zasáhnout cíl! Potom, co jsem dostřílel, jsem viděl, jak raketa uhýbá z kurzu a klesá,“ uvedl dál. Se svými spolubojovníky následně nalezl zbytky rakety s dírami po projektilech.

Jak napovídá jeho přízvisko, Serhij je v civilním životě doktorem, uvádí server Ukrajinska pravda.

Sestřelením rakety se mu ovšem povedl kousek, který je dle prohlášení letectva extrémně obtížný i pro ty nejlepší ostrostřelce. List uvedl, že voják tomu, že skutečně raketu sestřelil, uvěřil, až když na vlastní oči viděl její úlomky.

Ukrajinský dronový útok způsobil požár ropného skladu v Rusku

Válka na Ukrajině

Výběr článků

Načítám