Hlavní obsah

Po osmi letech opustil vězení a za pár dnů se pokusil vybrat klenotnictví

Olomoučtí kriminalisté zahájili trestní stíhání sedmadvacetiletého muže, který se pokusil vykrást klenotnictví v centru Olomouce. Obvinili ho z pokusu těžkého ublížení na zdraví a krádeže. Muž, který se po osmi letech vrátil z vězení, po týdnu opět skončil za mřížemi. Novinky o tom informoval v úterý policejní mluvčí Libor Hejtman.

Recidivista ve zlatnictvíVideo: Policie ČR

Článek

Recidivista, který má v rejstříku dvanáct trestů pro různorodou trestnou činnost zejména majetkového charakteru, 18. června odpoledne vstoupil do prodejny klenotnictví a zajímal se o zlaté prsteny. Prodavačka vytáhla šperky a muž si je začal prohlížet.

„Nakonec jí plato, kde se nacházelo pětatřicet zlatých prstenů za čtvrt milionu korun, vytrhl z ruky a dal se s ním na útěk. Před prodejnou si jej všimli dva svědci ve věku pětadvacet a pětatřicet let, kteří ho začali pronásledovat.

„Zloděj při útěku odhodil plato s prsteny, které sebral mladší z mužů. Starší muž pachatele nadále pronásledoval. Ten uběhl zhruba 200 metrů, než byl dostižen. Vzdát se ale nehodlal a sebral ze země velký kámen, kterým zaútočil na hlavu pětatřicetiletého muže. Ten útok vykryl rukou a dostal kamenem do předloktí.

„Pachatel poté začal znovu prchat a zraněný jej dále sledoval. Zároveň volal na linku 158 a hlásil jejich aktuální pohyb. Pronásledování skončilo na krytém parkovišti v Koželužské ulici, kde policisté útočníka zadrželi,“ popsal Hejtman.

Kriminalisté zjistili, že z káznice se vrátil 10. června, kde strávil osm let za krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Stíhán je vazebně. Nyní mu hrozí až deset let vězení.

Loupež po pár dnech na svobodě. Policie podezírá recidivistu z přepadení zlatnictví v Praze

Krimi

Výběr článků

Načítám