Hlavní obsah

Muž na Brněnsku v ložnici zastlal přítelkyni a zaživa ji upálil, dostal 17 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Krutým způsobem sprovodil ze světa svou přítelkyni osmašedesátiletý Josef Nečas. V ložnici rodinného domu v Rajhradě na Brněnsku naházel na ženu lůžkoviny, polil ji hořlavou látkou a pak ji zapálil. Žena v krutých bolestech zemřela. Krajský soud v Brně za vraždu spáchanou s rozmyslem a zvlášť trýznivým způsobem muže potrestal 17 lety vězení.

Muž na Brněnsku podle obžaloby polil družku hořlavinou a upálil jiVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

K činu došlo na konci listopadu roku 2022. Podle verdiktu se žena nacházela zřejmě pod vlivem léků a alkoholu ve stavu těžké apatie. To Nečasovi ulehčilo situaci při jeho útoku. „Bylo jednoznačně prokázáno, že v době smrti poškozené byl v domě pouze už jen obžalovaný,“ konstatovala předsedkyně senátu Dagmar Bordovská.

„Hořelo jen v jednom místě, hořela jen poškozená, nic jiného v celé ložnici. Obžalovanému bylo jasné, že pokud použije látky urychlující hoření a zapálí je, že vyvolá rychle hořící plamen působící přímo na tělo poškozené,“ konstatovala soudkyně Bordovská.

Samotný Nečas tvrdil, že si nic nepamatuje, ovšem svou vinu jednoznačně odmítl. „Náš vztah byl trochu divočina, italské manželství. Když byla paní střízlivá, byla to milionová ženská. Když se napila, koupila si třeba litr krabičáku a zapila to prášky, tak byla nepoužitelná. Kdo se jí v tu dobu dostal do rukou, ten měl problém. Její maminka mě na smrtelné posteli žádala, abych se o paní postaral, tak jsem jí to slíbil,“ vypověděl muž na adresu své o rok mladší družky. Sám Nečas utrpěl při požáru těžké popáleniny.

„Jejich soužití nebylo idylické, docházelo tam k napadání, nadměrnému užívání alkoholu. K násilí se mohlo sahat nepochybně z obou stran. Ale pro to jednání nebylo důležité, co kdo komu udělal před lety,“ zakončila Bordovská. Muž musí dcerám zavražděné družky zaplatit dohromady milion korun jako odškodné.

Třiačtyřicetiletý muž na Domažlicku se chtěl upálit v autě, vytáhl ho policista

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám