Hlavní obsah

Zlodějíčkovi se zachtělo cizího telefonu, ale narazil. Jeho majitel cvičí ju-jitsu

New York

Na začátku to vypadalo, že se mladík z New Yorku snaží od hosta ve fastfoodu jen vyžebrat nějaké peníze, ale nakonec se pokusil ukrást mu telefon. Odešel však s nepořízenou, protože mladý právník se dokázal ubránit.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Asi není podstatné, nakolik si osmadvacetiletý právník Kyle pochutnával na sýrové quesadille v podniku Taco Bell v newyorské čtvrti Queens. Ale právě když obědval, pokusil se neznámý mladík zmocnit jeho mobilního telefonu.

Kyle později popsal, že zloděj k němu nejprve přišel s tím, zda by mu nedal nějaké peníze, ale nepochodil. Po chvíli se však vrátil a zkusil Kylovi ukrást telefon položený na stole. Snažil se pro něj natáhnout jednou rukou a druhou držel dveře, aby s lupem rychle zmizel.

Jenže Kyle si toho včas všiml a začal se se zlodějem přetahovat. Chytil jej za ruku, a když se mu po chvíli podařilo vstát ze židle, povalil mladíka na zem. „Říkal: jsem v pohodě, jsem v pohodě, takže mi došlo, že chce jen můj telefon a nechce se prát. Tak jsem ho nechal jít,“ popsal Kyle momenty bezprostředně po krátké rvačce.

Zloděj z toho tedy nakonec vyšel ještě velmi dobře, ale Kyle v této souvislosti vysvětlil, že policie se na místě vůbec neukázala, takže kdyby zlodějíčka zadržel, pravděpodobně by tam oba byli ještě dnes.

Kdyby se však případ začal přece jen vyšetřovat, má Kyle přesný záznam o čase, kdy k pokusu o krádež došlo. Zloděj totiž telefon uchopil tak nešťastně, že se mu povedlo pořídit snímek obrazovky.

„Hlavou se mi v tu chvíli honily myšlenky typu, že toho chlapa prostě musím sundat. Až pak mi došlo, že mě mohl třeba pobodat,“ citoval mladého právníka server Daily Mail.

Kyle také dodal, že od roku 2018 cvičí brazilské ju-jitsu a momentálně v něm drží fialový pásek. Ten je sice třetí nejnižší, ale nosí jej již pokročilí zápasníci. A jak se ukázalo, na drobné newyorské zlodějíčky to stačí s naprostým přehledem.

Ruský lupič ukradl školákovi telefon, do latě ho srovnal penzista

Koktejl

Související články

Výběr článků

Načítám