Hlavní obsah

V americké porodnici se nestačili divit. Krátce po sobě se tu narodilo sedm párů dvojčat

Cleveland

V porodnici v americkém městě Cleveland zažily v polovině června pořádnou šichtu. Během několika málo dnů totiž tamější lékaři přivedli na svět celých sedm párů dvojčat. Zdravotní sestry však tvrdí, že nešlo o dvojnásobnou práci, ale dvojnásobnou radost.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

V nemocnici Cleveland Clinic Hillcrest Hospital se před několika dny asi nestačili divit, když tam v rychlém sledu po sobě přicházela na svět jedna dvojčata za druhými. Nakonec se jejich počet zastavil na sedmi párech.

„Cítíme dvojnásobnou lásku při péči o sedm párů novorozených dvojčat, která se narodila najednou,“ uvedla nemocnice na sociálních sítích. A doplnila, že někteří rodiče přivítali na světě své první děti, zatímco jiní rozšířili svou již předtím vcelku početnou rodinu.

Trochu jiný náhled na věc však jistě měly zdravotní sestry, které se o tak velký počet novorozenců musely starat. Karoline Ferencaková a Halle Wedlerová se stanici ABC News 5 Cleveland s nadsázkou svěřily, že jsou zvyklé pečovat o velké množství dětí, ale když se jim na oddělení sešlo sedmero dvojčat, začínaly už vidět dvojitě.

„Ale měli jsme tu skvělý tým a všichni věděli, co mají dělat, takže jsme to zvládli,“ popsala Halle Wedlerová. „Rádi říkáme, že dvojčata nejsou dvojnásobná práce, ale dvojnásobná zábava. Ovšem upřímně řečeno, bylo to hodně práce,“ doplnila další ze zdejších sester Jessica Cunninghamová.

Jenom jeden páreček

Na druhou stranu, kde jinde by měli vědět, co si v podobných případech počít, než právě v Hillcrest Hospital? Vedení této nemocnice totiž také připomnělo, že v minulosti se jim v porodnici najednou sešlo dokonce devět párů dvojčat.

K aktuální „nadílce“ pak nemocnice také poznamenala, že pouze v jednom případě šlo o bratra a sestru, zatímco ve zbylých šesti se vždy narodili buď dva chlapečci, nebo dvě holčičky.

„Nemysleli jsme si, že budeme mít dvojčata. Ale nakonec je to požehnání a jsme moc rádi, že máme tyto dvě zdravé děti,“ řekla americkým médiím Shannon Holzová, která přivedla na svět právě onen jediný smíšený pár.

Jednovaječné sestry porodily v rozmezí pěti hodin. Obě mají chlapečky

Koktejl

Výběr článků

Načítám