Hlavní obsah

Nadšenec postavil působivou repliku Pagani Huayra, techniku použil ze staré Toyoty

Šikovný youtuber si doma postavil překvapivě věrnou repliku supersportu Pagani Huayra. Karoserie postavená kolem vlastního ocelového rámu má dokonce i specifické otevírání dveří. Technika má ale k supersportu hodně daleko.

Foto: Daniel Martínek

Ilustrační foto

Článek

Vietnamský youtuber z kanálu NHẾT TV už si svými na koleni postavenými replikami luxusních supersportů získal miliony odběratelů. Při pohledu na jeho poslední video, ve kterém se pustil do stavby repliky supersportu Pagani Huayra, se není čemu divit.

Na začátku projektu, ze kterého vzniklo téměř hodinové video, je ocelový rám zhruba připomínající tvary vozu. Na rám je následně nanesena hlína a vůz začíná dostávat propracované tvary. Na model je pak aplikován laminát a vzniká základ panelů karoserie.

Poté přichází na řadu výroba funkčního rámu vozidla, přičemž vše probíhá ručně a za použití poměrně jednoduchého a dostupného nářadí. Na rám jsou následně umístěny panely karoserie včetně specifických dveří s otevíráním ve stylu racčích křídel. Je přitom skutečně působivé, jak se proporce repliky přibližují originálu.

Foto: Pagani

Originální Pagani Huayra

Ručně vznikají i všechny komponenty interiéru. Budíky jsou tvarovány podle fotek z laminátu a ručně je svařen i věnec volantu. Ručně také probíhá čalounění jednotlivých interiérových dílů včetně specifických sedadel. V mnoha detailech je sice nutné dělat kompromisy, přesto je obdivuhodné, co všechno zvládne kutil ve své garáži vytvořit.

Vůz je následně lakován do sytě rudé barvy v kombinaci s černou. Matně černá pak zdobí díly podvozku a šasi. Pod kapotou se přitom ukrývají mechanické komponenty z vozu Toyota, jehož cena měla být pouze 200 dolarů, tedy v přepočtu asi 4700 korun.

Horacio Pagani má o elektromobilech jasno. Vyrábět je nechce, chybí jim emoce

AutoMoto

Pagani odhalilo ještě extrémnější huayru. Model R Evo má větší přítlak i bez střechy

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám