Hlavní obsah

BMW X4 má nejistou budoucnost

Středně velké SUV-kupé od BMW se možná nedočká přímého nástupce. Podle informací serveru Motor1 se mnichovská automobilka modelu vzdá ve prospěch zvětšeného modelu X2, který již byl v nové generaci uveden. Automobilka zatím oficiálně budoucnost modelu X4 nekomentuje.

Foto: BMW

BMW X4

Článek

Podle zdrojů serveru Motor1 uvnitř automobilky je pravděpodobné, že model X4 již nedostane nástupce. Důvodem má být fakt, že nyní, když je model X2 větší, už v nabídce není místo. A to i když X2 na kompaktní platformě s pohonem primárně předních kol a motorem napříč není skutečnou náhradou.

Cenový rozdíl mezi těmito dvěma vozy se ale podstatně zmenšil, takže údajně nemá smysl držet oba v nabídce. Kdo potřebuje větší, noblesnější SUV-kupé, může stále sáhnout po X6.

BMW neuvádí, kdy hodlá ukončit výrobu současné dosluhující generace X4. Vzhledem k tomu, že dodávky nové generace X3 začnou koncem tohoto roku, může být konec blízko. X4 totiž vždy vycházela právě z modelu X3.

Podle serveru BMWBLOG ale nelze vyloučit nepřímého nástupce, který by se spoléhal výlučně na elektrický pohon. Kolem roku 2027 by mohl využít zcela novou platformu Neue Klasse. BMW do roku 2028 uvede na trh nejméně šest elektromobilů na nových vyhrazených základech a jedním z nich by mohlo být právě i SUV střední třídy se sníženou linií střechy.

Nová generace BMW X3 přijíždí, revoluci nečekejte

AutoMoto
Související témata:

Výběr článků

Načítám