Hlavní obsah

Clintonová přijala nabídku na funkci ministryně zahraničí USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK
Aktualizováno

Hillary Clintonová přijala nabídku stát se ministryní zahraničí v budoucí administrativě nově zvoleného amerického prezidenta Baracka Obamy. S odvoláním na deník The New York Times o tom v pátek informovala agentura Reuters.

Foto: Mike Stone, Reuters

Hillary Clintonová

Článek

Podle zprávy The New York Times, která cituje dva anonymní, na sobě nezávislé zdroje, se manželka bývalého prezidenta Billa Clintona rozhodla vzdát svého křesla v Senátu, aby se stala novou šéfkou americké diplomacie. Obama svou nabídkou přizval do týmu jednu z nejvlivnějších představitelek Demokratické strany, s níž letos nakonec úspěšně soupeřil o nominaci do voleb nové hlavy USA.

"Je připravená," řekl novinám jeden ze zdrojů. Podle zdrojů z demokratické strany nominaci očekávala, předpokládala však její oznámení až po 27. listopadu, uvedl server agentury Reuters.

Podle zdroje z týmu právníků, který citovala agentura AP, se teď prověřují hlavně finanční záležitosti manžela Clintonové Billa, zejména okolnosti financování jeho nadace působící v 27 zemích světa.

Clintonová ani Obama se ke spekulacím ohledně kabinetního postu dosud nevyjadřovali. Bývalá první dáma však ještě v polovině října tvrdila, že by raději zůstala senátorkou.

„Chci být senátorkou. Zkušenost, kterou si nesu z doby působení mého manžela Billa v Bílém domě je: neodvolávej senátory ze Senátu. Prezident potřebuje každého spřízněného senátora,“ řekla tehdy stanici CNN.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám