Hlavní obsah

Vzniká první film o Obamovi

Novinky, Stanislav Dvořák

Společnost Edwarda Nortona Class 5 Films pracuje na prvním dokumentárním filmu, který zachycuje cestu Baracka Obamy do Bílého domu. Natáčet se začalo už před dvěma roky, informoval server Variety.

Článek

Edward Norton se v roce 2006 prozřetelně spojil s Obamou a zajistil spolupráci s jeho týmem. Kamery tak mohly točit úplně všechno, výlet do Afriky či první prohlášení o kandidatuře na prezidenta USA. Filmaři měli přístup k Obamovým přátelům a příbuzným, stejně jako k těm, kteří pracovali na volební kampani.  

Natáčení bude nyní pokračovat inaugurací. Pak se musí množství materiálu sestříhat a v roce 2009 se plánuje premiéra.

"Věříme, že tento film zachytí převrat v americké historii, kdy nastupuje nová generace vůdců a staré předsudky byly konečně překlenuty," říká Norton.

Zatím bezejmenný film s ním produkují ještě Stuart Blumberg a Bill Migliore. Na financování se podílejí Good, Green Film Co., Citi Prods. a Class 5 Films. Dokument by neměl jít jen do televize, jedná se o uvedení do kin.

Související témata:

Související články

VIDEO: Obama je americkým prezidentem

Spojené státy mají prvního černošského prezidenta. V úterý pozdě večer místního času se jím stal 47letý demokrat Barack Obama, který v lidovém hlasování...

Výběr článků

Načítám