Hlavní obsah

VIDEO: Ďuričko chtěl střílet dál, zasekl se mu náboj, tvrdí svědek

Právo, Novinky, jt, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA
Aktualizováno

Za zvýšených bezpečnostních opatření provedli policisté ve čtvrtek dopoledne v Praze rekonstrukci vraždy Václava Kočky mladšího z minulého týdne. Svědek vraždy Vratislav Šlajer, kamarád a známý Bohumíra Ďurička i staršího z Kočků, novinářům řekl, že z policejní rekonstrukce vyplynula jiná verze střelby.

Článek

Ďuričkovi se údajně po třech vystřelených ranách zasekla pistole, jinak by střílel dál, řekl Šlajer. On ani jeho přítelkyně si před střelbou nevšimli, že by byl Ďuričko napaden pěstí do obličeje, jak to uváděl právník obviněného.

Podle Šlajera byl Ďuričko při střelbě zcela nepříčetný. Bulvární tisk spekuluje, že mu před střelbou Kočka mladší zašeptal do ucha, že dítě, které čeká Ďuričko se svojí přítelkyní, není jeho.

Ďuričko byl při rekonstrukci vraždy v neprůstřelné vestě

Maskovaní policisté se samopaly přivezli Bohumíra Ďurička do restaurace Monarch k rekonstrukci vraždy krátce po deváté hodině. Měl na sobě neprůstřelnou vestu a na rukou pouta. Hrozí mu až 15 let vězení.

Na místo po půl jedenácté dorazil i viditelně zdrcený Václav Kočka starší a patnáctiletý syn zavražděného muže. V tu chvíli už na místě Ďuričko nebyl. Policisté nechtěli, aby došlo ke konfrontaci obou mužů.

:. Na místo rekonstrukce vraždy Václava Kočky mladšího přivezla obviněného Bohumíra Ďurička (v kroužku) po zuby ozbrojená početná eskorta.foto: Právo/Petr Horník

Ďuričko byl odvezen zpět do vazby a při rekonstrukci s Kočkou Ďurička nahradil figurant. Kočka v 11:30 místo opustil. Před polednem rekostrukce skončila.

Před restaurací čekala soukromá sanitka pro případ, že by Kočka, který smrt syna nese velmi těžce, zkolaboval.

:. BEZ KOMENTÁŘE: Policie přiváží obviněného Ďurička na rekonstrukci

Před domem v ulici V Kolkovně, kde restaurace sídlí, je pomník s květinami. Policisté ráno zkontrolovali všechna auta, která v ulici parkují. Prověřovali například to, zda nejsou kradená. Prostory v domě také prohlédl pyrotechnik se speciálně vycvičeným psem.

:. Rekonstrukce vraždy se zúčastnil i otec (v popředí) a syn (první zleva) zavražděného Václava Kočky mladšího.foto: Právo/Petr Horník

Ďuričko měl Kočku mladšího zastřelit minulý čtvrtek kolem 23:00. Oba muži se nejprve hecovali, kdo u sebe má víc peněz, pak údajně Kočka Ďuričkovi něco pošeptal a Ďuričko na něj vypálil tři rány. Podle svědků vyšly dvě ve chvíli, kdy už Kočka ležel na zemi.

:. Zásahová jednotka odvádí obviněného Bohumíra Ďurička po rekonstrukci vraždy v restauraci Monarch.foto: Právo/Petr Horník

Incident se stal po křtu knihy předsedy ČSSD Jiřího Paroubka, na nějž byli muži pozváni. Kočkovi jsou blízkými Paroubkovými přáteli. O Ďuričkovi předseda opoziční strany říká, že byl jen jeho známým. Kočkovi v Praze provozují Matějskou pouť.

foto: Právo/Petr Horník

Ďurička poslal soud do vazby, aby nemohl ovlivňovat svědky. Je držen na oddělení se zvýšeným dohledem kvůli případné pomstě. Muž nepřichází do styku s ostatními obviněnými.

Bezprostředně po čtvrteční vraždě zachytily televizní kamery, jak se bratr zastřeleného Václava Kočky mladšího Jan shání po Ďuričkovi, který byl tou dobou zavřený v policejním autě před restaurací. Příbuzní přitom na Kočku křičeli "Zabij ho, kurva, zabij ho!“

O vraždě Václava Kočky ml. čtěte také

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám