Hlavní obsah

VIDEO: Policie varuje motorkáře klipem s tragickými nehodami

Právo, sil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JABLONEC NAD NISOU

Ukázky z tragických následků dopravních nehod motocyklistů, kteří ať už vlastní vinou anebo vinou ostatních řidičů havarují, nyní zpracovali jablonečtí dopravní policisté pod názvem Poslední jízda. Cílem kampaně je, aby si zejména motorkáři uvědomili, že jejich riskantní jízda může skončit smrtí anebo trvalým postižením.

Poslední jízda - varovný policejní klip pro motorkářeVideo: Policie ČR

 
Článek

Svůj spot chtějí už od srpna promítat na čerpací stanici v Železném Brodu, kudy většina motorkářů projede. Od dubna do konce června totiž na Jablonecku havarovalo 14 motorkářů, dva zemřeli, čtyři utrpěli těžké a pět lehké zranění.

Klip chtějí jablonečtí policisté rozšířit i na obecní a městské úřady, aby jej dostali co nejvíce do povědomí veřejnosti.

Vzdálenost pro motorkáře není překážkou

Motorkáři podle zástupce ředitele jablonecké policie Pavla Langra nesedají na své stroje pod vlivem alkoholu, samotnou jízdu mají jako adrenalin.

"O místech, kde zrovna uspořádají závody, si řeknou mezi sebou a za hodinu se tam sjedou. Vzdálenosti po naší republice pro ně nejsou nijak velké. Jezdí 160 kilometrů v hodině a klidně si k nám přijedou na silnici zazávodit z Brna, pak pokračují do Plzně za kamarády. Pokuty ve výši tisíc korun pro ně nejsou žádné velké peníze, takže postihovat je opravdu těžké,“ uzavřel Langr.

Reklama

Výběr článků

Načítám