Hlavní obsah

Recepční v posilovně donutila Obamu, aby se jí identifikoval

WASHINGTON

Ačkoli senátor Barack Obama patří k nejznámějším osobám současných Spojených států, neznamená to, že ho pozná každý. Dokonce ani ve Washingtonu. Když si šel demokratický prezidentský kandidát v pátek ráno zacvičit do nedávno otevřené posilovny ve čtvrti Columbia Heights, prošel kolem recepce, aniž předložil členský průkaz. Recepční si jej ale zavolala zpěv a požádala ho o legitimaci.

Foto: Joshua Robert, Reuters

Demokratický kandidát na prezidenta USA Barack Obama

Článek

"Pane, musíte se vrátit," zavolala na něho recepční Takehia Wheelerová, kolem níž prošel se svojí ochrankou. Připadl jí prý "poněkud povědomý", ale nepoznala ho. A tak ho požádala o členský průkaz. "Zapomněl jsem ho. Mohu vám říci své jméno," uvedl podle svědků Obama. 

Konverzace pak údajně probíhala následovně: "Vaše příjmení?", zeptala se recepční. "Obama," odpověděl kandidát a Wheelerová vyťukala jméno do počítače s databází členů. "A křestní jméno?" pokračovala. "Barack." Když se na monitoru objevila Obamova fotografie, začala prý úřednice rudnout. "Promiňte, pane budoucí prezidente," dostala pak už jen ze sebe.

Dělala jen svoji práci 

Recepční postupovala přesně podle předpisů, řekl televizi ABC šéf sítě posiloven Washington Sports Club Gonzalo Perez. Její pozornost upoutal příchod tolika lidí, kteří se nelegitimovali, takže Obamu ve sportovním oděvu a s baseballovou čepicí na hlavě nepoznala. "Dělala jen svoji práci," hájil zaměstnankyni.

Výzva k identifikaci prý senátora Obamu nijak nezaskočila. "Nebyl to pro něho problém," řekl Perez.

Na běžeckém trenažéru a posilovacím náčiní se prezidentský kandidát pod dohledem agentů Tajné služby oblečených rovněž do sportovního zdržel 20 minut. V této posilovně byl poprvé. Když je ve Washingtonu, zpravidla si chodí zacvičit do fitness centra v areálu Kongresu.

Ani trenér si nebyl jistý 

Recepční ale nebyla jediná, která Obamu nepoznala. Trenér Drew McNeil si nebyl jistý rovněž. "Dělali jsme cviky s činkami hned vedle něho. Říkal jsem si, že ten člověk vypadá jako Obama. V čepici a tričku působil velmi inkognito," řekl novinářům.

Podle vedení sportovního klubu si Obama čas od času rád zajde do posilovny. Aby to pro něho bylo co nejjednodušší, vydal klub volné průkazy také členům jeho osobní ochrany, informovala televize FoxNews. 

Reklama

Výběr článků

Načítám